torsdag 12 september 2013

Första inlägget från min nya arbetsplats!

Oj, så mycket nytt det blev på en gång. Det är tur att det var en lång härlig sommar som fortsätter en bit in på hösten. Det känns verkligen som att man behöver fulladdade batterier nu. Tre skolor har blivit en. Det har varit en härlig flyttcirkus och mycket nytt att lära sig. Både scheman, nya namn på elever och namn på nya jobbarkompisar. Det är lite lättare med de vuxna på skolan, för vi fuskar ju med våra namnbrickor! Än så länge saknas en del viktiga bitar och information för att vi alla ska ha det så bra som möjligt. Men jag vet att alla jobbar förtvivlat för att det ska bli klart så snabbt som möjligt.
Så här såg mitt rum ut första dagen på jobbet!
Jag som bloggar på den här sidan heter Carina och jag arbetar som speciallärare. Jag har helt enkelt flyttat med mig min blogg från Bockstensskolan där jag arbetade förut. Här kan du hitta tips och trix som kanske kan hjälpa dig i ditt arbete på Håstensskolan. Jag skriver för både dig som är elev på skolan och dig som arbetar här. Titta gärna in på min scoopitlänk till höger. Där finns lite bra länkar att titta närmare på.
Dagen innan eleverna började!
Vem är jag och vad gör jag på Håstensskolan? Det vet jag knappt själv än, men oftast hittar du mig ute i någon elevgrupp, år 5, 6 och 7. Det händer dock att jag irrar omkring i år 8 och 9 också. När jag är ute i klasserna vill jag vara ett stöd både för dig som elev och alla vuxna. Emellanåt håller jag till på mitt rum, det ligger i korridoren mellan de båda sjuornas klassrum. Ibland sitter det en "Stör ej"-skylt på dörren. Den vill jag att du respekterar, för just då håller jag på med någon eller några av dina skolkamrater. Vid de tillfällena så gör vi kanske ett test, ett prov, har en lektion eller ett samtal. Sitter "Välkommen"-skylten uppe så är alla som vill välkomna in. Behöver du hjälp med en uppgift, få lite lugnare arbetsmiljö än i klassrummet så tveka inte, kom in!

En fantastisk syn! Alla nya elever samlade på skolgården och rektorer och personal framför två svängiga låtar för att fira att skolåret 2013/14 har börjat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar